Els tres grups municipals de Celrà avalen la desobediència a l'Audiència Nacional
L'Audiència Nacional ha obert diligències contra l'Ajuntament de Celrà per haver aprovat una moció de suport a la declaració de desconnexió amb l'Estat aprovada al Parlament i ha demanat al consistori tota la documentació relacionada amb l'acord adoptat per unanimitat al Ple. En un comunicat conjunt, els tres grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Celrà (CUP, iCelrà-ERC i CDC) manifesten el seu total suport a la decisió de l’equip de govern de no atendre els requeriments de l’Audiència Nacional i el desig que la mateixa determinació i unanimitat s’estenguin a la resta d’ajuntaments denunciats per la Fiscalia. Reproduïm íntegrament el comunicat.
COMUNICAT DE SUPORT DELS GRUPS MUNICIPALS DE CELRÀ A LA DECISIÓ DE L’EQUIP DE GOVERN DE DESOBEIR ELS REQUERIMENTS DE L’AUDIÈNCIA NACIONAL
El dia 1 de desembre es va donar a conèixer que dos jutjats de l'Audiència Nacional havien obert diligències contra els ajuntaments de la Seu d'Urgell i Celrà per investigar si els membres del ple municipal van cometre delictes de rebel·lió, sedició, prevaricació, desobediència, usurpació d'atribucions i ús indegut de fons públics en aprovar una moció de suport a la Resolució 1/XI del Parlament de Catalunya, que declara l’inici del procés de creació d’un estat català independent en forma de república.
Posteriorment s’ha sabut que el fiscal en cap de l'Audiència Nacional, Javier Zaragoza, ha denunciat per la mateixa raó els ajuntaments de Girona, Sant Cugat del Vallès i Igualada, tot i que només s'ha obert investigació als dos consistoris esmentats.
En el cas de Celrà, la moció va ser aprovada per unanimitat al ple ordinari de novembre, celebrat el dia 10, amb el vot favorable dels 7 regidors de la CUP, els 4 d’iCelrà-ERC i 1 de CDC (l'altra regidora de CDC va disculpar la seva absència per motius laborals).
Ahir, dia 2 de desembre, el mateix dia que el Tribunal Constitucional declarava nul·la la resolució del Parlament, l’alcalde i el primer tinent d’alcalde de Celrà, en representació de l’equip de govern, van anunciar que farien cas omís del requeriment de l’Audiència Nacional, signat pel magistrat Santiago Pedraz, en què es demana la resolució adoptada al ple municipal, la identitat de l'alcalde i els regidors i regidores que van votar-hi a favor i en contra, els informes de secretaria i intervenció i la resta de documentació que figuri a l’expedient.
Tal com van manifestar els membres del govern municipal, la decisió de desobeir l’Audiència afecta exclusivament els regidors i regidores, sense interferir en les decisions que adopti lliurement el funcionariat de l’Ajuntament, i es pren en consonància amb els acords adoptats en la resolució del Parlament: inici de la desconnexió i no-supeditació a les decisions de les institucions de l'Estat espanyol.
Per això, els tres grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Celrà, Candidatura d’Unitat Popular – Poble Actiu, Independents per Celrà – Esquerra Republicana de Catalunya i Convergència Democràtica de Catalunya, manifestem:
- El nostre total suport a la decisió de l’equip de govern de l’Ajuntament de Celrà de no atendre el requeriment de l’Audiència Nacional, ja que suposa de fet l’aplicació en clau local de la desconnexió amb l’Estat iniciada amb la resolució del Parlament català a què vam donar suport en l’acord municipal.
- El desig que la mateixa determinació, així com la mateixa unanimitat entre les forces independentistes, s’estengui a la resta d’ajuntaments denunciats per la Fiscalia de l’Audiència Nacional i als més de 70 consistoris que han aprovat la moció de suport a la declaració de ruptura adoptada pel Parlament de Catalunya.
Celrà, 3 de desembre de 2015
"Manifestem el nostre total suport a la decisió de l’equip de govern de l’Ajuntament de Celrà de no atendre el requeriment de l’Audiència Nacional, ja que suposa de fet l’aplicació en clau local de la desconnexió amb l’Estat iniciada amb la resolució del Parlament català"