El ple aprova el pressupost 2013 i rebutja unànimement la reforma del ministre Wert

Al ple de desembre de l'Ajuntament de Celrà es va aprovar el pressupost per al 2013, amb una reducció de l'1,67%, es va mostrar la repulsa unànime a l'avantprojecte de LOMCE i es va donar llum verda al concurs públic per a l'adjudicació del servei de recollida selectiva porta a porta.

El ple extraordinari de desembre, celebrat el passat dia 18, va sotmetre a aprovació el pressupost municipal per a l'any 2013. Tal com va explicar l'alcalde, Dani Cornellà, s'ha tancat bé un any difícil, en què malgrat les retallades, amb transparència i bona gestió, s'ha eixugat part del deute heretat sense demanar cap crèdit bancari. De cara al 2013 s'ha elaborat un pressupost de mínims, d'un total de 4.046.025 euros (un 1,67% inferior a l'anterior), dedicat bàsicament a mantenir personal i serveis.

Davant les crítiques per part de l'oposició de manca de rumb i de projecte, l'alcalde va recordar diverses actuacions de l'actual govern, com el Pla estratègic 2013-2020 de Celrà i tots els pobles de la llera (que contribuirà de manera molt important al desenvolupament del territori i per a l'elaboració del qual s'ha aconseguit una subvenció de 24.000 euros), el Pla local de joventut (que és reconegut com a modèlic, i gràcies al qual s'ha rebut una subvenció de 10.000 euros, que permetrà incrementar el pressupost d'aquesta àrea en un 45%) o el Pla d’acció d'energia sostenible, sotmès a aprovació en aquest mateix ple.

La proposta de pressupost es va aprovar amb els vots favorables de l'equip de govern, l'abstenció de CiU i el vot negatiu de l'Entesa.

La regidora de Medi Ambient, Meritxell Martín, va presentar la proposta de licitació per a la contractació amb centres especials de treball del servei de recollida selectiva de residus municipals de Celrà, mitjançant procediment obert i amb assenyalament de diversos criteris d’adjudicació. La regidora va explicar el funcionament del nou model de recollida porta a porta i va recordar les xerrades informatives que s'han realitzat al municipi. Amb l'aprovació de les bases del concurs, que va prosperar amb els vots de l'equip de govern i l'abstenció de l'oposició, es dóna un pas més per a la implantació del porta a porta a final d'abril de l'any vinent.

La moció de rebuig a l'avantprojecte de llei de millora de la qualitat educativa del ministre espanyol José Ignacio Wert, que va presentar el regidor d'educació, Pitu Bartis, va rebre el vot unànime de tots els regidors i regidores. El text de la moció assenyala que 'aquest esborrany suposa un important retrocés en la política educativa, un retorn a un passat predemocràtic en què s'imposava un control doctrinal de l'educació, la recentralització del sistema i la minorització de les llengües no castellanes'. Amb els acords adoptats, el ple rebutja el projecte de llei, dóna suport al model d'immersió lingüística i insta el Parlament a continuar aplicant-lo, si cal ignorant aquesta llei en cas que s'acabi aprovant.

També es va aprovar el Pla d'acció d'energia sostenible (PAES) de Celrà. El regidor de Territori, Gerard Fernàndez, va recordar que al ple de febrer l’Ajuntament de Celrà es va adherir al Pacte d'alcaldes i alcaldesses, una iniciativa d'abast europeu per la qual les autoritats locals signatàries es comprometen, entre altres mesures, a aprovar i complir aquest pla amb l'objectiu de reduir en un 20% les emissions de CO2 abans del 2020. El mes de novembre es va realitzar un taller de participació per recollir propostes per incorporar al PAES. Ara, gràcies a l'aprovació i engegada del Pla d'acció l'Ajuntament podrà accedir a més subvencions per rebaixar el consum energètic i la contaminació del municipi.

Enllaços relacionats: